- 200 grams d'arròs bomba o rodó.
- 1 botifarra fresca de pagès (o 2-3 salsitxes)
- 1 morcilla de ceba
- 200 g de cansalada o bacon
- Trossets de conill / o bé costelles de porc
- Uns 300 grams de costella de porc, tallada a trossos petits.
- Tomate frito
- Uns 250 g entre xampinyons i bolets
- 1 ceba petita
- 4 grans d’all
- 1,5 litres de caldo de verdures. (el triple que arròs)
Preparació:
- Netejar els bolets i tallar-los a trossos petits.
- Treure la pell de la botifarra i de la morcilla.
- A una paella alta, posar un bon raig d'oli a escalfar-se. Afegir al botifarra i la morcilla, trencant-les en trossos petits, així com les costelles i la resta de carn. Remenar i deixar que la carn es dauri.
- Afegir la ceba trossejada i els alls, remenar i deixar coure uns minuts. tireu-hi un bon raig de vi ranci o brandi i deixeu evaporar l'alcohol. Ara poseu una cullerada de tomàquet concentrat.
- Una vegada fet el sofregit, hi tirem l’arròs i el rossegem. Hi afegim els bolets, ho deixem una estona.
- Llavors afegim el brou bullint, juntament.
- Ho deixem uns tres o quatre minuts a foc fort i tot seguit, ho deixem coure a foc mitjà entre 12 o 15 minuts aproximadament.
- Tambè hi podem posar una picadeta d’all i julivert just abans d’acabar la cocció.
- Deixem reposar uns minuts i ja ho tenim preparat per servir a taula.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada